Få et gennemført soveværelse med 3 simple tips

Årets farve

Soveværelset er et essentielt rum at have fokus på, når det kommer til indretning. Selvom det ikke er et primært rum for gæster, så er det et rum, som danner rammerne for mange timer af din dag, som man nemt kan komme til at glemme. Soveværelset skal både danne rammerne for en god nattesøvn og ikke mindst også et opholdsrum for dem, som kun har soveværelse som deres eneste værelse, hvor det altså skal have flere funktioner. 

Få vores tre bedste og mest simple tips til at pifte soveværelset op.

Overvej belysningen

Alt efter hvad du bruger dit soveværelse til bør du gøre dig overvejelser om valg af belysning og ikke mindst typen af belysning. Bruger du kun soveværelset til at læse yndlingsbogen, inden du skal sove? Så kan du med fordel nøjes med en god læselampe ved siden af sengen, som kan lyse svagt ud i rummet også. Bruger du på den anden side også soveværelset som din garderobe eller måske dit opholdsrum, bør du have et kraftigere lys, der gør det muligt at navigere rundt i dit tøj og ikke mindst også opholde sig i rummet indenfor dit behov.  

TIP Skal din belysning spille 100% bør du bruge lidt ekstra tid på valget af pære til din/dine lamper. Den rette nuance af hvid kan gøre en stor forskel for hyggen i rummet. 

En gennemført farveskala i soveværelset

For at skabe en rød tråd og få soveværelset til at fremstå flot og gennemført bør du vælge en farveskala, som du synes om. En gennemgående farveskala vil samtidigt være med til at samle rummet. For at finde de helt rette farver og nuancer bør du derfor overveje – hvilke farver giver dig velvære?

Faktisk har farverne i dit soveværelse stor betydning for din søvn. De fleste eksperter anbefaler mørkere toner i soveværelser. Eksempelvis bidrager farver som blå og grøn til en hyggelig hulestemnign, der indbyder til afslapning. I dag ser man dog en tendens til at flere vælger at indrette sit soveværelse i lyse nuancer, men med rolige farver i den brune og beige farveskala.   

Vil du have flere farver ind i dit soveværelse kan du både gå med det klassiske valg at male en eller flere vægge i soveværelset, eller du kan vælge et tapet i din nuance, for at give et spil til rummet. 

Husk ikke at overdekorere soveværelset

For at skabe en rød tråd og et gennemført look i soveværelset er det lidt af en kunst ikke at lade sig rive med. Husk på at soveværelset er et sted, der har til formål at få kroppen i ro. Det er derfor vigtigt ikke at overdekorere værelset med nips, pynt og møbler. Du kan med fordel lade materialer være gennemgående eksempelvis i fletmaterialer i sengegavl, vasketøjskurv og  i det øvrige pynt. Det kan nemt komme til at se rodet ud og ikke mindst også blive et forstyrrende element for stilen i soveværelset, hvis man ikke har overvejet materialer og mængden af pynt. 

Fandt du dette indlæg interessant, så læs også vores indlæg om hvordan du pifter spisestuen op med simple tips.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*