3 tips til den grønne omstilling i din virksomhed

Bæredygtighed og miljøvenlig kan virke uoverskueligt, når der er så mange forskellige løsninger og muligheder. I dette indlæg finder du 3 essentielle tips, der der hjælper din virksomhed med en grøn omstilling.

 

1. Reducer jeres energiforbrug

Dette er måske større end som så, men det er en uhyre vigtig del af at blive mere bæredygtig. Til at starte med giver det mening blot at få et overblik af de forskellige energislugere på kontoret eller i virksomheden som helhed. Derefter kan man konkretiserer løsninger og alternativer til elementer, der udgør energiforbruget. Man kan eksempelvis være opmærksom på, at computerer, lys og andet elektronik er slukket ordentligt, så de ikke bruger elektricitet, når de ikke benyttes. 

Dette bidrager ikke blot til den grønne omstilling, men også med mindske elregningen. El er som vi alle ved, meget dyrt i øjeblikket, så det giver endnu bedre anledning til at gentænke sin energiforbrug. Der findes mange metoder til at yderligere optimere sit energiforbrug – bl.a. Ved at fokusere mere på vedvarende energikilder. 

 

2. Hav fokus på mindre dele af virksomheden

Det kan hurtigt blive for stor en mundfuld, at skulle omlægge hele virksomheden med henblik på at blive grønnere. Det er uden tvivl et nobelt projekt, men kan oftest have større betydning for virksomheden end først antaget. Et alternativ er derfor at starte småt. Fokuser på de mindre og måske uoplagte dele af virksomheden, og arbejd derefter op til de større områder. Mindre områder kan eksempelvis være erhvervsrengøring, indkøb af produkter eller varer, eller transporten der benyttes dagligt i virksomheden. 

Desto mere man kigger ind i de mindre dele, jo hurtigere går det op for en, af de er langt lettere at optimere. Man kan f.eks. Benytte sig af elbiler eller bruge en miljøvenlig frokostordningen, der bruger bæredygtige ingredienser og/eller mindsker madspil.

 

3. Digitalisering går hånd i hånd med grøn omstilling

Et centralt element i enhver virksomhed burde nutildags være, at øge brugen af digitale alternativer i virksomhedsførelsen. Man behøver ikke den store printer, der bruger tonsvis af papir gennem sin levetid, når det hele kan lagres, sendes og redigeres på computeren. Det er ikke blot mere effektivt, da man slipper for rodet og besværet ved at holde styr på fysiske dokumenter, men også langt mere bæredygtigt. Virksomheder som Contractbook er f.eks. blevet store på at digitalisere kontrakter, der før i tiden slugte papir som var det løgn. 

Derudover, har Covid-19 pandemien også understreget, hvor nemt det er at gøre brug af digitale møder. Har du et forretningsmøde i udlandet, kan man altså sparer energien, tiden og flybilletterne ved at gøre det online i stedet. Her er teknologier som Zoom, Google Meet og Teams blevet oplagte valg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*