3 tips til en succesfuld filmaften

Det er lørdagaften, og du har inviteret vennerne over til at se en blockbuster-film, hvilket, i sig selv, er et hyggeligt initiativ. Men der skal noget mere til, for at du skaber de perfekte rammer for en filmaften end blot end god film, der har scoret højt på IMDB. Det kræver en række forberedelser inden gæsterne kommer, som både skaber et overraskelseselement, og som er med til at skabe god gammeldags hygge.

1. Sørg for den perfekte belysning

Der er intet så distraherende som at komme ind i et rum med lysstofrør eller et utrolig skarpt lys. Det igangsætter ikke bare en påbegyndende hovedpine, men påvirker også humøret. Du er ikke interesseret i at invitere folk hjem til en filmaften, hvis belysningen i stuen kunne være den samme som i en eksamenshal. I så fald er det i hvert fald en dårlig start på arrangementet. Derfor skal du altså vælge et lys, der ikke er for skarpt og mere i den “gullige” tone. Hvis du virkelig vil gå all in, kan det anbefales at købe blok-stearinlys og sætte dem op i stuen. (Det er meget vigtigt, at det ikke er vokslys; det bliver man træt af, og det skaber en sjov aroma).  Hvis du generelt synes, at din stue mangler hygge, så er der her en guide til, hvordan du skaber hygge i stuen.

2. Sørg et blød underlag

Når gæsterne er ankommet, og stemningen er lagt. Så er det vigtigt, at man sidder godt under filmen, Man kender godt, hvor distraherende det kan være, at man hele tiden skal flytte sig, hvis man ikke sidder godt. En god fil kræver fuld koncentration, og derfor skal man altså sørge for, at ens gæster sidder godt. Derfor skal du som vært / værtinde sørge for, at der både er ryglæn og et blødt underlag. Saml alle husets puder og dyner og læg dem, der hvor dine gæster skal sidde.  Eventuelt kan du også lægge lammeskind ud. Det bidrager til en hyggelig atmosfære.

3. Sørg for den perfekte blanding af slik

Du skal også stå for, at dine gæster ikke går lækresultne hjem. Du skal derfor sørge for at stille slik til rådighed, men du bevæger dig her ud på farligt farvand. Folk har nemlig meget forskellig sliksmag, og du må derfor tilfredstille alle typer. Det går derfor ikke kun at blande det slik, du selv kan lide. Det vigtigt, at tænke i modsætninger. Hvis du kan lide vingummi og sødt slik, så køb også lakrids og surt slik. Køb dertil chokolade i alle tre varianter; Hvid, mælke og mørkt. Så er du home safe, og du kan med ro i maven invitere gæster over til en succesfuld og hyggelige filmaften.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*