Guide til hvordan du maler huset

Paint

Sommeren er over os, og med sig har den bragt ferie, som giver dig ekstra tid på hånden. Det vil sige, at de utallige praktiske sommerprojekter, der har summet i hovedet hen over året endelig kan ordnes. Men de skal selvfølgelig gøres ordentligt. Vi giver dig her en malerguide til, hvordan du kan male huset på en god og sikker måde. 

1. Vælg den farve, du er interesseret i male dit hus med

Det her er et meget vigtigt trin. Den farve dit hus skal være, skal ikke være en spontan idé – eller jo, hvis du har det fint med risikoen om at fortryde farven kort tid efter. Processen i at vælge den ønskede farve kan godt være langhåret, men den giver altså payback i sidste ende. Gå ned i den lokale malingsforhandler og bed om farveprøver på den ønskede farve i forskellige nuancer, og mal dem på husets facade. Husk at se på farverne på forskellige tider af døgnet – og måske endda i forskelligt slags vejr; som sagt langhåret, men vigtigt. Det ville jo være endnu mere langhåret at skulle male huset om igen. Hvis du maler et sommerhus, skal du være opmærksom på, at der ofte er krav til sommerhusenes farve, hvorfor du må arbejde ud fra den tilladte farvepalette. Husk at anskaffe: Stillads, pensler, stiger, skrabere, afdækningsplast og afdækningstape. 

2. Opsæt din arbejdsplads

Det er vigtigt, at man arbejder ud fra et struktureret og sikkert udgangspunkt. Det vil sige, at du skal benytte hjælpemidler, der gør det sikkert at arbejde; Ikke noget med, at bruge en usikker skammel til at male det øverste hjørne! Det kan altså gå galt. Benyt altså et sikkert stillads. Først og fremmest sørger du for at af dække ordentligt, således at jorden, terrassen nedenunder eller brostenen er dækket, så du undgår unødvendige pletter. Eventuelt afdæk andre vægge, hvis det kun er én enkelt side, du skal male. Dernæst skal du vaske og rengøre facaden fra top til bund. Dette er det kedelige og hårde arbejde, men du vil fortryde, hvis du springer over hvor gærdet er lavest her. Du skal herefter skrabe og brøste det gamle maling af facaden, som du gør med en spartel / skraber. 

3.Begynd at male 

Det er nu tid til at male. Husk at være sikker på, at du har købt alle pensler og ruller, du har brug for. Husk dernæst også, at der er forskellige tilgange i forhold til den type maling, du benytter. Det vil sige, at du skal være klar over dette, inden du går i gang med arbejdet. Her spørger du bare dine lokale maling forhandler. Dernæst kan du ellers gå i gang med arbejdet. Hvis du føler, at det er den helt store make-over-sommer, så kan du eventuelt se på, hvordan du kan gøre din have klar til sommeren, så du endelig kan læne dig tilbage og nyde en velfortjent sommerferie. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*