Huskøb for begyndere – 3 forhold mange glemmer at undersøge

Hus

At købe hus er stort for de fleste og særligt for begyndere er huskøb svært. Enhver der har købt bolig, ved at der er mange ting at tage højde for, inden en underskrift skal sættes. Foruden det økonomiske aspekt, er der et hav af andre forhold du bør undersøge grundigt. Vi har i denne artikel samlet 3 forhold under kategorien huskøb til begyndere som særligt førstegangskøbere flere glemmer at tjekke. Selvom disse måske er gennemgået af sælger eller anden instans, er det altid en god idé at dobbelttjekke, at alt ved boligen er i orden. 

Vi giver dig her en kort tjekliste ved overtagelse af hus med 3 forhold mange glemmer at efterse: 

1. Gennemgå alle el-installationer

Det er tit vigtigt for dagligdagen, at der er nok stikkontakter i boligens forskellige rum. Med et stigende antal elektroniske apparater i husstanden, kan det hurtigt blive et virvar af ledninger der skal trækkes. Er der behov for at installere flere stikkontakter, er det altid en fordel at gøre dette inden der rykkes møbler, fjernsyn og køkkenartikler ind.

Mange vælger også at installere overvågning eller tyverialarm i hjemmet. Disse kræver også at tilslutningsmulighederne er gode. 

Her kan du læse mere om hvordan du bedst beskytter dit kommende hjem: 3 tips til bedre beskyttelse af dit hjem 

2. Tjek for fugt og fejl i kælderen


Hører der en kælder til dit kommende hus, bør du altid gå denne efter i sømmene. De fleste kældre er fugtige, hvilket kan forårsage skader på materialer alt i mens der er gode forudsætninger for at der dannes skimmelsvamp. Vurderes det, at der er for meget fugt i kælderen, kan omfangsdræn omkring din bolig være en god, men også dyr, løsning. 

Du bør da kigge efter pletter på gulv og vægge eller maling der skaller af. Disse er nemlig typiske tegn på fugt. I de fleste kældre er der dårlige belysning, hvilket nemt kan løses ved f.eks. at bruge en Uniform håndlampe. Det er generelt en god idé at have ordentlig arbejdsbelysning. Således overser du ikke potentielle skader i kælderen.  


3. Undersøg tilstanden på kloak og afløb 

Sidste punkt på vores tjekliste ved overtagelse af hus vedrører kloak og afløb. En velfungerende kloak er alfa omega i ethvert hjem. Tilstoppede afløb giver problem med skyl i toilet eller sug i håndvask. Ligeledes er rotter ikke ubekendte gæster i danske hjem. Rotter kan forårsage store ødelæggelser på f.eks. kloaknet eller elledninger, hvis ikke de opdages i tide. Skarp lugt fra afløb eller cylinderformet afføring på din kommende grund, er det typiske tegn på rotter. Her bør du straks ringe efter professionel rottebekæmpelse.

Det er de færreste der har lyst eller mulighed for selv at undersøge kloakken. Derfor kan det være en god ide at sende bud efter en autoriseret kloakservice, for at fastslå kloakkens tilstand.

Rotter, rødder eller aflejringer i kloakken er ofte en omkostningstung byrde at løfte, hvis ikke de opdages i tide. Er du den mindste i tvivl, bør du altid agere ud fra et forsigtighedsprincip. Dermed undgår du ubehagelige overraskelser og høje regninger.

 

Der er flere gode tips at hente til huskøb for dummies her: Sådan kommer du godt igennem dit boligkøb

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*