Guide: 3 tips til at spille guitar som nybegynder

Bliv bedre til at spille guitar

Vil du blive bedre til at spille guitar? Look no further. Her kommer 3 konkrete tips, der kan hjælpe dig godt på vej til at blive den kommende rock stjerne.

1. Find en årsag til at spille

Det kan lyde abstrakt og poetisk, men spørg dig selv, inden du påbegynder guitarspilleriet: hvorfor vil jeg spille guitar?

Spørgsmålet danner ramme om dine øvelsestimer med guitaren. Med spørgsmålet i baghovedet har du hele tiden en bevidst motivation for at øve, spille og blive bedre. Motivationen er alfa omega, når man øver sig på et nyt instrument. Med motivation følger selvdisciplin, og så sætter fantasien kun grænser for, hvor god du kan blive til at spille søde toner på guitaren!

Mistet motivation – hvad gør jeg?

Hvis du på et tidspunkt mister lysten til at spille guitar, kan det være en god idé at se tilbage på hvorfor du startede med at spille. På den måde har du hele tiden noget at holde din motivation oppe i mod, hvis du skulle miste lysten til at fortsætte guitarspilleriet. Det er dog vigtigt at pointere, at indlæringen af instrumentet ikke skal være en byrde. Du bør glædes ved at lære guitaren og dens toner at kende. Hvis ikke du gør, så kan en kortvarig pause typisk bringe motivationen tilbage.

2. Fokusér på at fastholde motivationen  

Når du spiller guitar, er det – som førnævnt – uhyre vigtigt, at du vedligeholder din motivation. De første uger kan det hele føles som en leg, hvor motivationen er i top. Det kan dog hurtigt ændre sig, og så er det vigtigt at have styr på, hvordan du fastholder motivationen.

Hvis ikke du har nogen motivation, så har du ikke lyst til at spille guitar, og så bliver du aldrig bedre.

For at fastholde motivationen kan du kigge på at lære forskellige akkorder, hvor du konstant bliver udfordret. På den måde kan du sikre dig, at du ikke løber tør for nye mål, og så er der ikke langt til det 2100-århundredes Johnny Cash!

Husk hyggen når du spiller guitar

Vil du være god til at slå på guitar-strengene? Det kræver tid, og kan være frustrerende. Husk derfor at kombinere øvelserne med lidt hygge og små pauser, så du ikke kører død i øvelserne. Det er en kunst at balancere øvelse med pauser, så man har mod på at forsætte. Medmindre du skal på international turné, har du ikke noget, du skal nå. Derfor skal du være god til at holde de pauser, du har behov for, i stedet for at klø på som om i morgen ikke eksisterer. Det er ikke holdbart at

3. Øve, øve, øve – jævnligt!

Hvis du ønsker at blive en guitar-guru, bør du øve dig jævnligt – men hvad er jævnligt? 

Spil guitar hver dag. Det kan virke som meget tid i starten, og det kan være svært at finde hul i kalenderen til 10 minutter hver dag. Med det sagt, kan du med 10 minutters dagligt guitar-spilleri komme langt efter blot en enkelt måned. Du vil opleve, at du får bedre styr på dit greb, og det med at ramme de rigtige strenge bliver hurtigt en leg.

10 minutter hver dag er langt bedre end 1 time om ugen. Du vænner dine fingre til at håndtere guitaren, og bliver hurtigt komfortabel med en guitar.

Hård hud – hvad er det for noget?

Hvis du ikke har spillet guitar før, så er det helt almindeligt, at du får ømme fingre den første uge. Hvis du spiller jævnligt, vil du opleve, at du danner hård hud på dine fingrespidser. Det er din krops måde at kompensere for alt det, du bruger dine fingre, når du spiller guitar. Når du øver konsekvent hver dag, så vil den hårde hud langsomt udvikle sig, så du bliver en hårdfør guitarist.

Du skal også fokusere på at bruge dine fingerkræfter, så du ikke spænder i håndledet og underarmen. Får du ondt i enten hånd eller arm? Så bør du holde pauser, og skifte stilling, for at undgå skader.

Faktisk er dét, at spille musik, enormt godt for hjernen. Det udfordrer din kognitive kapacitet, og skærper din koncentrationsevne. For mange kan musikken mindske uro i kroppen, som roligt kan siges at være sundt for kroppen. Vil du læse mere om, hvordan du optimerer din krops performance? Denne guide giver dig indblik i 3 gode råd til en sundere livsstil.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*