3 gode råd til en sund livsstil

Kvinde - se yngre ud - livsstil

Oplever du, at du gerne vil ændre din livsstil? Eller har du nogle klare mål for hvad du gerne vil ændre for at nå dine personlige mål?

En sund livsstil handler ikke kun om en flad mave eller et højt kondital. Sundhed gælder ikke kun kroppen, men også vores hoved. Mental sundhed handler nemlig om at kunne finde ro. Her er det vigtigt at kunne tale om følelser, glæder og frustrationer.

At være fysisk og mental sund betyder, at man har det godt i sin egen krop og sit liv. Samtidigt er det essentielt at kunne fungere i samspil med andre.

For at ændre dine dårlige vaner, kræver det en indsats, og der er flere ting du kan gøre. Det handler særligt om at gøre noget godt for dig selv. Dette er særligt med henblik på at styrke eller ændre din psykiske og/eller fysiske tilstand. Vi har samlet 3 gode råd , som du kan benytte dig af for at opnå og/eller opretholde en sund og livsstil.

1. Dialog med en psykolog

Ved samtalebehandling er der mulighed for at arbejde med de problemer, man oplever er en dominerende faktor eller en hindring for at opnå mental sundhed. Samtalebehandling ved en Psykolog er en behandlingsmetode, der fokuserer på konkrete problemstillinger, hvor der kræves anvisning og rådgivning. Her arbejder psykologer med forskellige begrebsrammer og metoder.

Hos nogle psykologer praktiseres der eksempelvis den psykodynamiske metode. Her arbejder man med det nuværende selvbillede og med relationer til andre mennesker i ens liv. En psykolog er behjælpelig med at få øje på blinde vinkler hos klienten, og der arbejdes med her- og nu oplevelser bl.a. for at opnå et mere præcist og korrekt billede af sig selv og af menneskerne omkring en.

Mange ser det at gå til psykolog som et tabu. Men i virkeligheden viser det bare, at du gerne vil arbejde med livets store og små problemer. Ved at gøre dette, står du meget stærkere og vil have en fornyet tro på dig selv.

2. Coaching

Coaching er for dig der vil have hjælp til at nå dine personlig mål og samtidig være i indre balance. En personlig coach stiller præcise og udfordrende spørgsmål, der får dig til at opdage nye sider af dig selv og genfinde undertrykte egenskaber. Coaching er en metode, der kan benyttes, hvis man vil være mere afklaret i de spørgsmål, der kommer i hverdagslivet. Samtidigt kan behandlingsmetoden henvende sig til specifikke sportsgrene, brancher mm. Her kan du eksempelvis gå hos en sportscoach, som vil give dig de rette værktøjer, til når du oplever modstand i din sport.

3. Træning

Faktisk er det sådan, at det vi gør for at holde os fysisk sunde, som eksempelvis fysisk aktivitet og sund kost. Desværre kan vi dog godt have svært ved at finde balancen mellem mængden af mad og fysisk aktivitet. At holde sig fysisk aktiv og spise sundt bør ikke nedprioriteres, hvis man ønsker at ændre ens livsstil, selvbillede eller selvværd. I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til en fast rutine i et fitness center. Derfor har flere fitnesscentre gjort det nemt for deres kunder og lavet online træning. Eksempelvis har Arndal Spa lavet 6 forskellige online forløb, herunder 5 træningsforløb og et forløb med kostvejledning. Her kan vi særligt anbefale programmet flad mave, da der fokuseres på træning af coren, som styrker både mave og ryg.

Desværre har coronavirus betydet, at fitnesscentre og sportsklubber har måttet holde lukket for deres medlemmer. Men selvom mange faciliteter er lukket, er det stadig vigtigt med fysisk aktivitet. Selvom fitnesscentret er lukket findes der flere rigtig fine alternativer, som fx udendørs træning. Uanset hvad, er det vigtigt at få rørt sig, hvilket Sundhedsstyrelsen også anbefaler.

Fandt du dette indlæg interessant? Læs lignende indlæg HER

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*