Covid-19: Tre gode råd til at holde humøret oppe

2020 var i særdeleshed et anderledes år for os alle. Vores vante dagligdag blev vendt på hovedet, og pludseligt skulle vi tilpasse os de nye restriktioner. De som ikke mistede deres arbejde blev bedt om arbejde hjemmefra. Uddannelsesinstitutionerne sendte også de studerende hjem og var i stedet nødsaget til gennemføre undervisningen online. Covid-19 situationen har i sandhed været noget af en mundfuld at skulle kapere, hvorfor dette indlæg kommer med 3 forskellige, men konkrete råd til dig, der er blevet påvirket enten økonomisk og fysisk af situationen herhjemme. 

 

Optimer dine forudsætninger for en god nats søvn 

For mange har Covid-19 gjort det sværere at sove om natten. Hvis man er blevet opsagt af sin arbejdsplads, kan tanken og uvisheden omkring, hvornår man får et nyt job være med til at holde en vågen om natten. Der er jo stadig har husleje og regninger, der skal betales. Heldigvis findes der nogle meget konkrete råd til, hvordan man giver sig selv bedste forudsætninger for en god nats søvn. 

 

Et vigtigt element for en god nats søvn er at sikre, at indeklimaet i ens bolig er godt. Det anbefales, at man ikke arbejder eller generelt opholder sig i det rum, man skal sove i. Derudover bør man lufte ud 2-3 gange om dagen i minimum 5-10 minutter for at udskifte luften med noget friskt. Da vejret udenfor er koldt og vådt, er vi ikke lige så godt til at lave gennemtræk, som vi er om sommeren, hvorfor man bør være ekstra opmærksom på at lufte ud.

 

Læs også: Pift din spisestue op med disse gode tips 

Derudover bør man være opmærksom på lys og temperaturet i soveværelset om aftenen. Det handler at lukke lys ude og samtidig at finde den temperatur, der gavner en søvn mest muligt. Dog bør man generelt undgå varme i soveværelset, da det kan forringe og forkorte ens søvn. Hvis du ønsker at læse mere om, hvordan du sover godt om natten, kan du med fordel besøge Sejs Dyner, der netop har udgivet en guide om dette emner.  

 

Genfind glæden ved at fokusere på fremtiden

Det næste råd omhandler det at genfinde glæden i hverdagen. Mange af os er blevet påvirket af Covid-19, og hele situationen har for mange haft en stor indflydelse på den generelle velvære. Især de unge har været hårdt ramt. Det viser en undersøgelse udarbejdet Københavns Universitet. Knap 40.000 unge medvirkede i undersøgelse, og resultaterne var næsten ens for både mænd og kvinder. Livskvaliteten var blevet markant forringet som konsekvens af de restriktioner, som Covid-19 har medført.

 

Læs også: Sæt farver på dit hjem i vinterkulden

Det er derfor et vigtigt emne og bestemt noget, man bør være opmærksom på således. Vi bør alle gøre, hvad vi kan for at hjælpe folk omkring os, men i særdeleshed også os selv. Næsten et år med Covid-19 er gået, og foråret venter lige om hjørnet. Det betyder forhåbentligt, at samfundet bliver åbnet en smule mere op. Hvis du eksempelvis snart fylder 17 år, kan du eventuel læse om reglerne angående kørekort til årige 17-årige. Det at lære at køre bil er en stor glæde i sig selv, og samtidig udfordrer du din hjerne, da du skal lære noget helt nyt. Derudover vil helt klart også råde dig til at bruge mere tid i naturen og generelt udenfor. Udover at motion og frisk luft er godt for ens velbefindende, så kan naturen og roen, man finder derude, være med til at genskabe balancen i dig selv. 

 

Skab hyggelige rammer i hjemmet

Det sidste råd omhandler det sted, hvor vi opholder os allermest for tiden – nemlig i vores hjem. Netop fordi vi bruger meget tid herhjemme, er det utroligt vigtigt, at det er rart sted at være. Derfor bør du kigge ind i, hvad du kan gøre med de ting, du i forvejen har derhjemme, og om at du eventuelt skal investere i en ny sækkestol, nye planter eller endelig få taget dig sammen til at få lavet det nye badeværelse.  

Hvis du derimod skal til at flytte og er meget opmærksom på ikke at bruge så mange penge, da du muligvis skal af med noget af depositum, så kan du med fordel læse denne guide om depositum. Den dækker alt, hvad du som lejer bør vide for, at du får mest muligt tilbage af dit depositum. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*