Sæt farver på dit hjem i vinterkulden

Det er grå og triste dage over det ganske danske land i disse dage. Og hvad endnu værre er: En ny corona mutation truer verdenssamfundet og gør formentlig, at du er sendt hjem fra arbejde – endnu en gang. 

Du skal altså, ligesom så mange af os andre danskere arbejde hjemmefra i den kommende tid. En oplagt mulighed for at se på, om ikke man kunne inkorporere nogle varmer farver i hjemmet?

Farver giver “varme”

Uanset hvilken stil du er til, så kan det ikke underkendes, at farver kan give noget varme til hjemmet. Ikke i fysiologisk forstand, men mentalt. Det samme kan dog også gøre sig gældende den anden vej rundt. Et helt hvidt lokale med enkelte meget lyse toner af en farve kan give et mere “koldt” udtryk.

Alt dette er naturligvis et spørgsmål om smag og boligindretningen. Det ene er ikke bedre end det andet.

Hvordan får man så disse farver ind i hjemmet? Læs mere herunder.

Få mere farve i dit hjem med disse 3 items

Det kan være en dyr omgang at starte på at skifte alle møbler ud i eksempelvis stuen eller andre opholdsrum. Derfor er disse 3 items alle eksempler på relativt billige løsninger, hvis du ønsker at få mere liv og varme indenfor.

Puder og tæpper

Udover at de varmer og bidrager til at skabe en stemning i for eksempel stuen, så kan puder og tæpper også medvirke til at give noget ekstra liv til sofaen. Måske I også har en forholdsvis neutral sofa i mørkegrå, sort eller mørkeblå? 

Et par puder eller et tæppe i matchende komplementærfarver kan give helt nyt udtryk til hele møblet.

Vægmaling

Ny farve på væggen kan give fornemmelsen af et helt nyt rum i boligen. Mange vælger at sætte billeder eller plakater op på vægen, men hvorfor ikke skabe varme på hele væggen? Du kan vælge at gå efter de sikre farver. Nuancer af blå, grå, grøn. Hvis du er frisk på at give den gas kunne du prøve kræfter med en lidt vildere og varm farve. Eksempelvis en Burgundy rød.

Er du helt ny på området kan du passende starte med at læse en guide om vægmaling for begyndere

Lamper

Det rigtige lys skaber den rigtige stemning. Du tænker måske normalvis ikke så meget over lyset i et rum. Det er indtil at du har været i et lokale med dårlig belysning. Først der ved du for alvor, hvor afgørende god belysning er.

Både lofts- og væglamper kan bidrage til at give en varme til rummet. Men også bordlampe eller større gulvlampe, der rækker ind over et sofabord kan give den rigtige stemning i de mørke aftentimer.

Hvis du søger yderligere inspiration til at pifte stuen op kan du læse vores tidligere indlæg om emnet.

Gør det selv

DIY (Do It Yourself). Et fænomen, der på verdensplan har fået masser af unge som gamle til at finpudse dit færdigheder som de lærte sig i folkeskolen. Uanset om det var i sløjt, billedkunst eller madkundskabs timerne. I dag er de fag vist slået sammen til ‘håndværk og design’.

Uanset hvad er DIY-metoden en kærkommen mulighed for at bruge dine egne evner og sparre nogle penge på én og samme tid.

På nettet kan du nemlig selv nemt og enkelt udarbejde dine egne billeder, mønstre eller andre kunstneriske tiltag. Herfra kan du, hvis du er i besiddelse af en printer, selv printe og skifte dine rammer ud med nyt indhold. 

Når I har printet løs og løber tør for blæk i printerpatronerne kan I nemt på flere hjemmesider finde guides til, hvilke printerpatroner, der passer til netop din printer.

En super metode til at farvekoordinere forskellige elementer i de forskellige opholdsrum.

Beskyt det som du holder af.

Vi har tidligere givet gode råd og tips til, hvordan du bedst beskytter dit hjem. Også dengang gjorde vi opmærksom på videoovervågning, som vi endnu en gang vil slå et slag for: Videoovervågning. De har nemlig den værdi, at de kan dokumentere et indbrud før, under og efter. Dette kan hjælpe politiet med vigtige data i forbindelse med opklaring af indbruddet. Det er i dag muligt nemt og enkelt at købe diskrete overvågningskamera, der nemt kan opsættes på din adresse.

På den måde er dit nye hjem, med en masse varme farver sikret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*