Ung og jobsøgende? 2 gode råd til at finde dit næste job hurtigt

Er du netop flyttet til en ny by for at studere? Er din konto under pres på trods af SU’en? Eller hungrer du bare efter at komme ud og gøre en forskel?

Et job er på mange måder identitetsskabende, men det er ikke altid lige nemt at lande et job hurtigt.

I dette indlæg giver vi dig 2 konkrete råd, som du kan tage med dig i din fremtidige jobsøgning.

 

Gør det nemt for din arbejdsgiver at vælge dig

Lad os bare tale lige ud af posen: Du er oftest én blandt mange i bunken af jobansøgere, der gerne vil være de næste, der overtager jobtitlen. Formentlig vil du også opleve, at du har endnu sværere ved at skille dig ud til studenterstillinger, da du af gode grunde endnu ikke har så meget joberfaring. Det bedste råd her er: Gør dig bemærket og gør det nemt for din chef at vælge.

Konsulenthuset Ballisager udgiver hvert år spændende tal i deres rekrutteringsanalyse. Tallene fra 2019 viser, at der i gennemsnit er minimum 40 eller flere, der søger jobbet. Uanset om det er små- og mellemstore virksomheder eller offentlige arbejdspladser. Så sørg for at gøre det klart og tydeligt hvilken værdi netop du kan tilføre arbejdspladsen.  

 

Brug de relevante jobportaler

Der er en masse jobportaler derude. Du kender sikkert til flere af dem og ved måske også at de hver især tilbyder noget forskelligt. Sørg for at vælge netop den jobportal, der bedst matcher dit behov. Er du på dit 2. Eller 3. År på universitet kan du med fordel begynde at undersøge, hvilke studenterstillinger, der er tilgængelige på dit universitets jobbank.

Hvis du derimod er tilflytter og først lige er startet på universitet kan det være en god idé også at søge andre jobs til unge. På denne jobportal har de eksempelvis samlet et overblik over deltidsjob over 18 år. Indstil herefter hvilken by du bor i og så er det nemt for dig at finde en masse jobmuligheder.

Kort fortalt handler det om at prioritere din tid bedst muligt. Og jobmarkedet virker nærmest endeløst. Så hvis du ikke fra start prioriterer går du fuldstændig tabt i mængden af jobs. Mange jobannoncer minder også så meget om hinanden, at du til sidst føler at du stirrer dig blind i, hvad det helt præcis er, som de søger.

 

Et lille ekstra tip – fejr også de små sejre

Jobsøgning kan være en langvarig affære og du vil med al sansynlighed opleve nederlag. Afslag, jobannoncører, der ikke svarer tilbage osv. Sørg derfor for at fejr de små sejre. Sæt eksempelvis et mål på x antal stillinger, som du skal søge inden for en uge. Er du kaldt til en samtale er det også værd at fejre dette – også selvom det ikke nødvendigvis potentielt ender ud i at du får jobbet.

Måske du elsker at tage ud og spise? Eller nyde et glas vin? Hiv en Zinfandel frem og sørg for at sætte pris på, at du endnu en gang har rykket dig. Uanset hvad lærer du noget nyt hver gang du søger et job og kommer til samtale på det. 

Du kan også med fordel læse vores artikel om onboarding. På den måde får du et indblik i, hvad HR-medarbejderne tænker over og prioriterer i rekrutteringsforløbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*