Tankeuro? Få gratis råd og vejledning her

Der er i løbet af de seneste par år kommet et øget fokus på både spiseforstyrrelser og mental sundhed (tankeuro). Disse to behøves ikke nødvendigvis at hænge sammen, men ofte er der desværre en sammenhæng mellem antallet af især unge med psykiske udfordringer, der samtidig har problemer med en spiseforstyrrelse.

I dette indlæg får du tips til, hvad du kan gøre, hvis du dagligt har tankeuro og mangler et sted eller nogen at dele dine tanker med.

 

Hvad er tankeuro? Hvad skyldes det?

Det er meget individuelt hvad der præcis er skyld i, at du måske oplever tankemylder og -uro. For mange unge handler det især om et pres fra ‘voksenlivet’. Et pres, der bunder i forskruede kropsidealer samt prestige i valg af uddannelsesretninger. Og idéen om karakterræset og skønhedsidealerne forplanter sig desværre fortsat tidligere i vores unge (børn), der endnu er ved at finde ud af, hvad de er og gerne vil være.

Også flere unge voksne oplever, at de ved udgangen af deres uddannelser oplever, hvor svært det kan være at få et fuldtidsjob. Netop fordi at der er så meget prestige i at få det “rigtige” fuldtidsjob står mange unge tilbage med følelsen af at de er en skuffelse. Hvis du ønsker konkrete råd til din jobsøgning kan du læse mere på linket.

 

Tal højt om det – selvom det kan være svært

I mange år har dét at tale om sit mentale helbred og spiseforstyrrelser været forbundet med en masse tabuer. Dette har formentlig afholdt mange fra at tale højt om dette og dermed være med til at præge samfundsdebatten.

Også fra politisk hånd har dette førhen ikke været prioriteret specielt højt. Der har heldigvis i de senere år været et større fokus på netop dette og dermed også en større politisk villighed. En politisk villighed, der er nødvendigt for at komme problemet til livs.

Langt størstedelen af de foreninger og organisationer, der hjælper unge udsatte er nemlig afhængige af den politiske og private støtte, til at kunne skabe disse tilbud.

I dette indlæg kan du desuden få tre gode råd til en sund livsstil.

 

Du kan få hjælp – også gratis

De fleste mennesker ved, at timeprisen hos private psykologer er høj. Der er dermed ofte en stor økonomisk udgift forbundet i at varetage og styrke sin mentale sundhed. 

Dette er med til at skabe en ulighed i sundheden. Heldigvis er der foreninger og organisationer, der tilbyder hjælp til unge og udsatte. Har du eksempelvis spiseforstyrrelsen bulimi eller er du pårørende tilbyder Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade både vejledning og rådgivning på emnet.

Har du mørke tanker om selvmord tilbyder Livslinien også hjælp. Vigtigst er det, at der her er en som du kan tale med – du er ikke alene. Er du akut selvmordstruet skal du ringe 112.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*