Udstyr til bilen – De fem ting, du SKAL have i bilen

udstyr til bilen

Har du lige købt eller fået din første bil? Så kan du sikkert næsten ikke vente med at komme ud på vejen og få brugt dit kørekort. Men inden du gør det, skal du være helt sikker på, at du har alt det udstyr til bilen, som du kunne få brug for.

Vi har derfor lavet en kort guide med de fem ting, som du skal have i din bil.

Solbriller – beskyttelse mod den blændende sol

Solbriller er essentielle, når du skal køre bil – især nu her om sommeren.

Solens stråle er vidunderlige at dase i, men hvis lyset er skarpt og solen hænger lavt, vil det forstyrre din kørsel. Du vil, kort sagt, have svært ved at se. Det gør det svært for dig at manøvrere rundt i trafikken eller holde den rette afstand til de andre biler på motorvejen.

Du kan nemt opbevare din solbriller i handskerummet. Bare husk, at de skal have et ordentligt UV-filter, så dine øjne er rigtig beskyttet mod solen.

Et bilkamera – værn mod forsikringsstridigheder

Uheld hænder. I 2018 var der 9.724 trafikulykker, når man kun regner de materielle skader. Det gælder alt fra småting som ridser, buler og ødelagte billygter til mere omfattende skader såsom smadrede ruder, ødelagte undervogne eller endda totalskader.

Af forsikringsmæssige årsager, kan det derfor være smart, at du anskaffer dig et bilkamera som udstyr til bilen.

Heldigvis er der også udviklet en rimelig fast praksis for skyldfordeling, når det kommer til at forsikringsskader i trafikken. Men med et bilkamera kan du dokumentere situationen og næsten med garanti undgå, at der opstår uenigheder om hændelsesforløbet, hvis du er involveret i et biluheld.

En værktøjskasse – når du er langt fra et bilværksted

En værktøjskasse i bilen skaber tryghed.

Det er betryggende at vide, at selvom du går i stå på Lars Tyndskids Mark, så er du ikke fanget der, mens du venter på vejhjælp. Derfor er en værktøjskasse et uundværligt stykke udstyr i bilen.

Det behøver ikke være en propfyldt værktøjskasse. Den skal bare have det vigtigste. Forestil dig de mest udbredte uheld og fejl, som du kan komme ud for, hvor der er langt til et bilværksted. Det er dem du skal forsikre dig mod.

Det vil som regel betyde, at du har brug for:

  • En ordentlig tang
  • En god skruetrækker – eller et sæt
  • Et par topnøgler – eller et sæt
  • Gaffatape
  • Et sæt plastik skraldeposer
  • Reb
  • Måske en donkraft – hvis du vil helt forberedt

Førstehjælp – det vigtigste udstyr i bilen

At have en førstehjælpskasse i din bil er ikke kun godt for dig. Det kan også komme mange andre til hjælp.

Førstehjælpskassen skal gerne indeholde de mest nødvendige. Det er blandt andet kompresforbindinger, plastre, en saks, bandager, handsker m.m.

Oveni det kan det være smart at opbevare kassen med et tæppe og noget drikkevand. Hvis du overværer en ulykke, kan de tilskadekomne godt have behov for et varmt tæppe og noget drikkevand, især hvis de er i chok.

Drikkevandet har også en yderligere funktion – du kan bruge det til at afkøle din motor, hvis den er overophedet.

Ekstra benzin – og måske et par reservedele

Hvis du vil være fuldstændig på forkant med alt, bør du også overveje at have ekstra dunk benzin klar i bagagerummet.

Det er sjældent, at du pludseligt løber tør for benzin. Men hvis dit brændstofrør eller de slanger, som går op til brændstoffilteret er blevet beskadiget, kan du blive overrasket. Du vil typisk få en varsling, hvis du er ved at løbe tør, men er du ude på en fjern landevej, kan det være en god idé at have lidt ekstra at køre på – så du kan nå frem til den nærmeste tankstation.

Derudover kan det generelt være en god idé at have lidt ekstra vand liggende i bilen. På den måde kan du køle motoren ned, hvis den er blevet overophedet. Det er også smart at have din motorolie liggende med dit udstyr til bilen, så du hurtigt og nemt kan smøre motoren. Det er sundt for bilen, og får den til at bruge mindre brændstof.

Har du det rette udstyr til bilen, når vinteren kommer?

Hvis du er i tvivl om, din bil er klar til vinteren, så kan du læse vores guide, Sådan sørger du for, at bilen bliver klar til de kolde måneder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*